Energiemarkt 7 oktober

Op zaterdag 7 oktober organiseert de gemeente Schouwen-Duiveland in samenwerking met het Erfgoedplatform Schouwen-Duiveland een werksessie gericht op monumenteneigenaren op Schouwen-Duiveland. Om 14 uur bent u van harte welkom op deze werksessie. Tijdens de sessie wordt u geïnformeerd over het monumentenpaspoort om de route naar een energiezuinig of zelfs energieneutraal monument vast te stellen, de rol van de Monumentenwacht en de kansen voor eigenaren. De inzet is om met monumenteneigenaren te komen tot een burgerinitiatief waarbij zij samenwerken om hun monument te verduurzamen. U kunt zich aanmelden bij erfgoedplatform@schouwen-duiveland.nl.

Op de energiemarkt zijn Zeeuwse bedrijven aanwezig die tips geven over veilig, energiezuinig en comfortabel wonen in een monument. Bouwbedrijven en installateurs tonen duurzame materialen, energiebesparende maatregelen en bieden samen met het Restauratiefonds inzicht in subsidies en financiering. De HZ laat zien hoe de warmtescan werkt. De gemeente Schouwen-Duiveland informeert over de regelgeving van bijvoorbeeld het toepassen van zonnepanelen of isolerende beglazing. Monumenteneigenaren van het burgerinitiatief Middelburg Groene Monumentenstad delen hun ervaringen en werken samen met het Erfplatform Schouwen-Duiveland. De Monumentenwacht geeft informatie over duurzaam monumentenonderhoud en het monumenten-paspoort.

In persoonlijke gesprekken is er alle ruimte om in te spelen op elk bijzonder en uniek monument. Voor actuele informatie over het programma en de tijdstippen van rondleidingen, lezingen en onderwerpen, raadpleeg de website www.schouwen-duiveland.nl.

De toegang tot de energiemarkt is gratis. De deuren zijn op zaterdag 7 oktober geopend tussen 10.00 en 16.00 uur.

Adres: Gemeentehuis Schouwen-Duiveland, Laan van St. Hilaire 2, Zierikzee