Monumentendag groot succes

Monumentendag was groot een succes. Bijna 300 bezoekers op de SCEZ-beurs in Middelburg.

De Open Dag van de SCEZ op zaterdag 9 september trok ongeveer 375 belangstellenden. Het weer zorgde voor een extra dimensie. In de morgen trokken felle buien over het gebouw, maar voor de bezoekers vormde dat geen enkele belemmering voor een bezoekje aan de beurs Monumenten en Duurzaamheid, het Zeeuws Archeologisch Depot of de ondergrondse bunker.

Binnen was er koffie en koek en er brandde zelfs een pelletkachel. ’s-Middags kwam de zon door en konden de gesprekken tussen beursdeelnemers en belangstellenden ook buiten worden gevoerd. Het was een sfeervolle Open Dag met veel tevreden bezoekers. 

Beurs Monumenten en Duurzaamheid

De beurs trok vooral eigenaren van rijksmonumenten of gemeentelijke monumenten. Zij hadden vaak gerichte vragen over energiebesparende maatregelen, duurzame materialen, restauraties of financiering. De beursdeelnemers namen de tijd voor een zorgvuldige beantwoording van de vragen. Dat werd op prijs gesteld, want iedere situatie is weer anders. Veel belangstelling was er voor het Monumentenpaspoort. Tientallen monumenteneigenaren gaven zich op voor deelname aan een pilot voor de verdere ontwikkeling van het Monumentenpaspoort.

De stand van Melieste Glas werd druk bezocht, veel mensen waren geïnteresseerd in de mogelijkheden die wij konden bieden op het gebied van het verduurzamen van hun (monumenten)huis. 

Monumentendag
Monumentendag groot een succes