Voor een uitdaging lopen wij warm

Een mooie klus voor ons! Melieste Glas werd benaderd door huiseigenaren die met een soortgelijk probleem zaten: een woning met grote raampartijen geeft plezier maar het kent ook wat uitdagingen. Bij de een was dat het verlies van warmte aan de tuingerichte woonzijde. Het andere woonadres ervaarde dit ook en had bovendien zonwering nodig om het vele daglicht in huis goed te kunnen reguleren. Hoe we dit hebben opgelost?

Bij het project in ’s-Heerhendrikskinderen hoorden we: “Het is onze favoriete plek in huis maar we voelen er altijd tocht, wat ons ervan weerhoudt om hier regelmatig te zitten.” Zonde natuurlijk. Daarom stelt Melieste Glas er de toevoeging van verwarmd E-glas voor. De bestaande pui blijft behouden want deze techniek past in ieder kozijn. Zowel vast als draaiend of schuivend. Zonder dat daarbij het zicht naar buiten of binnen verloren gaat.

In de binnenruit van het dubbele glas komt een speciale coating, met aan de onder- en bovenzijde van het kozijn een koperstrip. De coating geleidt de stroom en de ruit warmt zodoende op. Met een handige thermostaat kan de temperatuur vervolgens naar eigen wens hoger of lager ingesteld worden. Op deze slimme wijze creëren we als het ware een muur van warmte. Zo blijft de kou buiten en de warmte binnen. Met als resultaat dat de bewoners ook in het najaar en in de winter van hun tuinkamer kunnen genieten.

In Bruinisse, bij project twee, treffen we een soortgelijke situatie aan. De woning is ook tuingericht en aan de achterzijde voorzien van een grote raampartij. Hierin is op ons advies ook het verwarmende E-glas geplaatst. Wat ervoor zorgt dat de warmte evenredig door de woning verspreid wordt. Van boven tot beneden stroomt er voortaan een comfortabele temperatuur door de woonkamer.

Rondom de woning in Bruinisse valt bovendien daglicht door de vele ramen binnen. Een hele prettige eigenschap maar tegelijkertijd een uitdaging. Men wil namelijk privacy behouden en het harde zonlicht mijden. Vandaar het volgende verzoek vanuit de bewoner: “Kunnen wij het dubbele glas verwarmen én voorzien van zonwering?” Een interessante gedachte, maar een methode die tot voor kort voor onmogelijk gehouden werd. Met nadruk op ‘werd’ want Melieste Glas heeft dit voor elkaar gekregen.

Het gehele huis is zodoende voorzien van dubbel glas met zonwering. Handig op afstand te bedienen waardoor nu vanaf de bank de lamellen open of dicht gezet kunnen worden en omhoog- of omlaaggaan. Doordat de zonwering in het glas zit komt er geen stof meer op en kunnen de lamellen ook niet knakken. Sommige raampartijen zijn ook nog eens verwarmd. Een combinatie van technieken die u eigenlijk met eigen ogen moet zien.

Kom daarom voor meer informatie gerust eens naar onze showroom. Wij bewaren gepaste afstand en hanteren de adviezen van het RIVM. U bent van harte welkom.

project
project
project
project
project